Parana
Parana to włoska palarnia kawy, która dzięki doświadczeniu i pasji jej założyciela, Ruggero Giannelli, produkuje tylko mieszanki wysokiej jakości. Ich znakomity aromat i smak doceniany jest zarówno we Włoszech, jak i poza ich granicami.
Rodzina Giannelli od zawsze była zaangażowana w produkcję prawdziwej włoskiej kawy espresso. Palarnię Parana założył Ruggero, który od wczesnych lat pięćdziesiątych, kontynuował zapoczątkowaną przez swojego ojca Emilio działalność sprzedaży krajowym importerom surowej kawy we Włoszech. W 1960 roku, dzięki doświadczeniu zdobytemu w branży sprzedaży zielonej kawy, Ruggero postanowił znaleźć zakład produkcyjny i założyć obecną firmę kawową Parana w Rzymie.
Obecnie proces produkcji palarni Parana uwzględnia tę tradycję, pozwalając uzyskać doskonałą kawę bez zmiany jej aromatu, jakości i smaku. Każda faza produkcji jest nadzorowana przez wysoko wyspecjalizowany personel. Doświadczenie Grupy Giannelli prezentują kawiarnie i lokale gastronomiczne, które od lat oferują swoim klientom tylko doskonałe produkty. Fachowość, dbałość i ciągłe poszukiwanie jakości są podstawą procesów palenia kawy w palarni Parana.
Butiki z kawą Parana miłośnicy kawy znajdą w Rzymie. Piękno i niepowtarzalne smaki doskonale prezentują się na stanowisku archeologicznym Ostia Antica, w Caffe delle Arti w Narodowej Galerii Sztuki Współczesnej oraz w Casina del Lago w Villa Borghese.
Wysoką jakość kawy Parana docenił m.in. Narodowy Instytut Espresso (INEI). Jej wyjątkowy aromat i smak doceniają również miłośnicy kawy z całego świata.