Carraro - włoskie kawy
Caffè Carraro – to odnosząca sukcesy włoska palarnia kawy z historią, której początki sięgają roku 1927.
W 1896 roku Gaetano Carraro w swoim małym sklepie w Schio we Włoszech zaczął sprzedawać ziarna zielonej kawy do palenia w domowych kominkach. W 1927 r. jego syn Mario stworzył swoją pierwszą palarnię, w której palono i pakowano zieloną kawę. Następnie powiększył ją i rozpoczął palenie i pakowanie kawy na skalę przemysłową. W 1962 r. mieszano i palono kawę już w nowej fabryce w SS. Trinità. Produkcja roczna wynosiła 120 ton kawy.
Od samego początku poszukiwanie najwyższej jakości skłoniło właściciela firmy do połączenia kultury picia kawy i wyjątkowego smaku z najnowszą technologią produkcji.
Dla Caffè Carraro jakość jest definiowana jako codzienna rutyna, praca i wybór: składników z najlepszych źródeł, mieszanek, metod przetwarzania kawy, jak również wybór odpowiednich partnerów do współpracy.
Wieloletnie doświadczenie, pasja oraz nieustanne dążenie do doskonałości sprawiły, że Caffé Carraro stała się palarnią odnoszącą sukcesy. Taką jest po dziś dzień. Carraro łączy kulturę palenia wielkich mistrzów z najnowszą technologią produkcji.
Dziś wyjątkowa kawa Carraro jest dostępna nie tylko dla włoskich koneserów, ale także dla miłośników kawy na całym świecie. Jest dostępna zarówno jako świeżo palone ziarna kawy, kawa mielona, czy kawa w kapsułkach.
Nieskazitelne ziarna kawy uprawiane na wybranych plantacjach, ich powolne palenie i 90 lat doświadczenia łączą się w wyjątkowym smaku kawy Carraro. Mieszanki kaw zachwycają aromatem i wyrafinowanym smakiem. Wielu miłośników kawy na świecie właśnie od Carraro zaczyna swój dzień.