Włoska oliwa z oliwek
Nazywana również płynnym złotem jest sercem kuchni śródziemnomorskiej, dlatego włoska oliwa z oliwek, tworząca kolekcję w naszym sklepie to najlepsze gatunki na świecie. Każda z nich ma swoje unikalne właściwości smakowe i aromatyczne. Dzięki wprowadzeniu produktu do swojego menu wzmocnisz swoje zdrowie na wielu poziomach.
Włoska oliwa z oliwek – zadbaj o swoje zdrowie
Wybierając oliwy extra virgin, obniżysz poziom cholesterolu – Twoje serce będzie silne jak dzwon! Ponadto zadbasz o stan swojej skóry, włosów i paznokci, ponieważ włoska oliwa zawiera sporo witaminy E oraz przeciwutleniaczy. Spożywając regularnie produkt, poprawisz swoją koncentrację, złagodzisz stany zapalne w organizmie i wyrównasz poziom cukru we krwi. Naturalne dodatki do potraw można traktować jak najlepsze remedium i oryginalne oliwy z oliwek do nich należą.
Podkręć smak potraw włoską oliwą z oliwek
Jeżeli makarony włoskie podbiły Twoje kulinarne gusta, do przyrządzania potraw z ich udziałem niezbędna jest dobrej jakości oliwa. W naszym asortymencie znajdziesz wiele rodzajów tego produktu.
Największym zainteresowaniem cieszą się najcenniejsze oliwy extra virgin, wytwarzane z pierwszego tłoczenia. To wartościowy tłuszcz roślinny idealny do spożywania na zimno, np. przyrządzania sałatek, ze względu na swe cenne właściwości. Będzie też dobrym wyborem do smażenia i pieczenia.
Crème de la crème wśród naszych produktów stanowi włoska oliwa z oliwek niefiltrowana, która nie ma klarownego wyglądu, ale zachowuje wszystkie wartości odżywcze – to najczystsza i najszlachetniejsza postać płynnego złota.
W asortymencie dostępne są również smakowe oliwy z pierwszego tłoczenia, które podczas degustacji mają wyrazistą nutę aromatu. Wersją truflową podkreślisz smak grzybów, mięsa i makaronów. Włoska oliwa o smaku papryki pepperoni wspaniale wyostrzy smak pizzy, sosów, zup i sałatek, natomiast cytrynową dobrze zamarynujesz ryby.
Włoska oliwa z oliwek w ofercie MAŁEJ ITALII
W naszej witrynie internetowej znajdziesz wyborne oliwy z oliwek z różnych regionów Włoch. Marki dostępne w ofercie MAŁEJ ITALII najczęściej wyróżnia wielopokoleniowa produkcja oraz charakterystyczny smak i aromat płynnych tłuszczy roślinnych.
Zwróć uwagę na włoską oliwę z oliwek firmy Farchioni, pochodzącą z Umbrii i wielokrotnie nagradzaną na światowych targach. Przedsiębiorstwo założone w 1780 roku przez Vittorio Farchioni nadal prowadzą jego potomkowie. Oliwne gaje znajdują się niedaleko miasta Gubbio, a w tłoczeniu oliwy stosuje się tradycyjne metody, pozwalające zachować jak najwięcej naturalnych składników odżywczych i aromatów.
Asortyment tworzą także inne marki, takie jak: De Cecco, Olearia Desantis czy też Delizie Di Calabria. Wyroby tych producentów cieszą się dużym zainteresowaniem na światowym rynku. Wybierając jedną z prezentowanych w naszym sklepie oliw, masz pewność, że decydujesz się na nieprzeciętny produkt, który gwarantuje Ci wyśmienitą ucztę smakową oraz wesprze Twoje zdrowie. To czyste złoto płynne w najwartościowszej postaci.