Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Mutti pomidory - polpa, passata

( ilość produktów: 31 )

Na rynku najbardziej znane są Mutti pomidory w puszcze, ale włoski potentat zaskakuje produktami, które można wyczarować z tego warzywa. Koniecznie sprawdź naszą kategorię i przekonaj się, że pomidor nie jedno ma imię, a raczej postać.

Pomidorowe przetwory Mutti, podobnie jak włoska oliwa z oliwek i makarony włoskie, są kultowe. Wybierając choćby jeden produkt z naszego sklepu, wybierasz ponad 100-letnie doświadczenie w obróbce tego warzywa. Historia firmy sięga 1899 roku, kiedy niedaleko włoskiej Parmy, Raffaele Mutti otworzył małą przetwórnię pomidorów. W 1949 roku jego syn Luigi przejął kontrolę nad firmą i rozpoczął jej rozwój. Aktualnie pomidory Mutti i przetwory firmy są znane na całym świecie. Słynie ona z nieprzeciętnych produktów oraz z wysokiej dbałości o środowisko naturalne i zrównoważony rozwój.

Kiedy raz spróbujesz pomidorowego soku, sosu czy też zachwyci Cię passata Mutti, przekonasz się, że żadne produkty nie smakują tak dobrze. Jeśli jesteś miłośnikiem kuchni włoskiej, nareszcie przekonasz się, co znaczy wyborna konsystencja i wyśmienity smak.

Pomidory Mutti – włoskie warzywa dojrzewające w słońcu

Nasz asortyment otwierają najbardziej kultowe pomidory w słoiku lub w puszce, które produkuje się bez użycia konserwantów, barwników i sztucznych dodatków. Własne plantacje firmy Mutti pozwalają zadbać o każdy etap produkcji – od uprawy, aż do pakowania, stosując innowacyjne technologie i procesy. Co wyróżnia takie przetwory jak pomidorowy sok, Mutti polpa czy też ketchup? Wyrazisty smak, soczysty kolor i wyjątkowy aromat – to dlatego, że droga warzyw z pola do opakowania jest bardzo krótka i czasem wynosi zaledwie kilkanaście godzin. Testując je, od razu wyczujesz różnicę.

Mutti – pomidorowy raj kulinarnych możliwości

Doskonałe pomidory powstają z połączenia wody, ziemi i słońca – tak twierdzi firma Mutti, która wie o nich wszystko. W naszym sklepie umieściliśmy najbardziej rozpoznawane produkty. Liczne warianty warzyw, jak ze skórką lub bez, filetowane, daktylowe czy koktajlowe – każdy rodzaj pomoże Ci przyrządzić zupełnie inne danie. Sięgając po Mutti pomidory w puszcze, masz do wyboru zarówno całe warzywa, jak i drobno krojone. Okazuje się, że możesz wybierać z całej palety kolorystycznej. Ceniona przez kucharzy Mutti polpa ma aż cztery warianty – w naszym asortymencie dostaniesz ten produkt nie tylko jako wyrób z czerwonych odmian, ale także wersje z pomarańczowych, zielonych i żółtych pomidorów. Warto porównać ich smaki, które zdecydowanie się od siebie różnią, ponieważ są delikatniejsze i mają różny stopień słodkości.

Mutti polpa, passata czy koncentrat? Zobacz do czego wykorzystasz przetwory z naszej oferty

Skoro już wiesz, że pomidory Mutti są niezastąpione w sztuce kulinarnej, przekonaj się do czego możesz wykorzystać produkty z naszego sklepu internetowego. Klarowne pomidorówki uzyskasz z podwójnie skoncentrowanych past. Jeżeli jesteś fanem pizzy, koniecznie sprawdź sosy, które mają różne smaki. Z kolei passata Mutti jest na tyle uniwersalna, że wyczarujesz z niej sporo różnych dań. Świetnie łączy się z makaronem, mięsem i ryżem, ale możesz zagęścić nią zupę, przyrządzić sos lub posmarować pizzę.

Natomiast Mutti pomidory w puszcze czy słoiku to niezbędne składniki kreatywnych sałatek, które możesz przyrządzić według własnej koncepcji. Pomidorowe pulpy udostępniliśmy w galerii w różnych odsłonach smakowych. Bazyliowa Mutti polpa zachwyci Cię smakiem, w którym słodycz pomidorów łączy się z wyrazistością bazylii, ale możesz przetestować także wersję z dodatkiem sera, papryczek chili i grillowanych warzyw.

Ciekawym smakowo produktem jest również pomidorowe pesto, dzięki któremu stworzysz typowe dania kuchni włoskiej – makarony, kanapki i zapiekanki. Koniecznie sprawdź również sekcję sosów – zachwycisz się ich gatunkami i różnorodnością!

pixel